Verschil grind-split?

Wij hebben in ons gamma zowel grind als split. Maar wat kiest u best: grind of split? 

Grind

Grind heeft ronde vormen doordat het uit rivieren afkomstig is. Door eeuwenlange erosie heeft het zijn mooie afgeronde vormen gekregen. Bepaalde soorten grind worden door middel van een trommel gevormd en afgerond. In deze trommels schuren de stenen over elkaar en zo verkrijgt men ronde vormen. Siergrind bestaat in verschillende afmetingen en kleuren. Het is ideaal voor 'halve verharding' en/of voor decoratie in uw tuin. 

De voordelen van siergrind: vertoont zelden groene aanslag omdat het makkelijk het regenwater doorlaat. Het maakt vrij veel lawaai, wat positief is voor inbraakpreventie. U kunt kiezen tussen exclusievere soorten grind: prachtige kleuren en vormen. Daarnaast is het comfortabel om op te lopen. 

Siersplit

Siersplit is afkomstig uit steengroeven. Het wordt gespleten. Daardoor krijgt het een meer puntige vorm. Het zal minder over elkaar rollen en dus beter blijven liggen. Het is ideaal voor 'halve verharding' en/of voor decoratie in uw tuin. De voordelen van siersplit: stabieler dan grind, makkelijker over rijden of op lopen. U heeft een uitgebreide keuze in verschillende afmetingen en kleuren. Als u de prijs per m2 uitrekent, komt dit voordeliger uit.

TIP!! Denk u eraan om een dakterras met grind te bedekken? Zoek dan goed uit of de dakconstructie het gewicht kan dragen. Grind in grote fractie van 16-32 is raadzaam: dit voert het regenwater perfect af.