Grindstabilisatie

Siergrind en siersplit aanleggen met grindstabilisatie.

Een nieuwe ontwikkeling bij de aanleg van siergrind/split is het gebruik van grindstabilisatie.
Met deze kunststof plaat is het mogelijk om siergrind/split aan te leggen die “aanvoelt” als bestrating. Door de honingraat komt het grind/split vast te liggen. Het weglopen of wegrijden van het grind/split behoort met deze splitplaat tot het verleden. 
 
De grindplaat of splitplaat is 0.80 m x 1.20 meter (0,96m²) en door middel van een aantal nokken met messing en groef eenvoudig in elkaar te schuiven tot een vast en sterk geheel. Sterk genoeg om met een personenauto, zelfs met grote vrachtautos over heen te rijden. Splitplaat is verkrijgbaar in gerecycled kunststof in de kleur antraciet en van nieuw kunststof in de kleur wit.
 
De verwerking van grindplaten is goed zelf te doen. Begin met een stabiele ondergrond van zand of gebroken puin, indien gewenst kunt u nu ook al de kantopsluiting op hoogte aanbrengen. Het cunet (ruimte tussen de opsluitbanden) netjes vlak maken, verdichten met een trilplaat, grindplaat neerleggen en tenslotte kunt u het grind/split over de grindmatten verwerken. 
 
Houdt met het gebruik van splitplaat rekening met de fractie van het grind of split. Voor de  Stabilo splitplaat kunt u een fractie tot maximaal 16 mm verwerken. De Stabilo splitplaat is al voorzien van antiworteldoek aan de onderzijde van de splitplaat.
gebruik van splitplaatgebruik van splitplaat